archidea
.
MIATEMA.HU

TÉMA

Úsztatóréteg: hanglágy perem rögzítése

KIVITELEZÉS » Szerkezetek admin 2013-03-31 23:16
A minap kérdezte valaki tőlem, hogy szerintem kitől tanulták egyesek azt, hogy szöggel rögzítik az úsztatóréteg hanglágy peremét, a fal és a beton között. Merthogy ez nem hanglágy kapcsolat...

Véletlenül egész gyorsan rátaláltam a válaszra. Az egyik gyártó-forgalmazó ajánlja ezt a megoldást, igaz, nem szöggel, hanem tűzőkapoccsal. Lehet, hogy innen jött az ötlet, csak annyit módosult, hogy olcsóbbá tették: A szöghöz nem kell tűzőgép, kalapácsa meg mindenkinek van. Azonban -ha innen van az ötlet- akkor a prezentáció, vagy kép szemlélője nem volt elég figyelmes, mivel úgy tűnik, hogy a rögzítés nem az úszatatóréteg vastagságában, hanem annak felső síkja helyezkedik el. Ez esetben legalábbis biztosítva van a hanglágy kapcsolat a fal és az aljzat között.
Kérdés viszont, hogy hogyan lehet kultúrált módon kiszedni a tűzőkapcsokat a falból, és mennyi munka a helyüket bejavítani. Vagy ez nem számít.
Eddig összesen 5 válasz , ebből 2 közvetlen.
Hozzászólok

Hozzászólások

Hozzászólás

Téma: Úsztatóréteg: hanglágy perem rögzítése disz 2013-04-24 21:45
Lágy hangról már hallottam, de ez amolyan szakzsargonnak tűnik, mint a dilatáció. Lehet, hogy dilettáns a kérdés, de örülnék ha valaki megválaszolná! Köszönet!

Hozzászólás

Téma: Úsztatóréteg: hanglágy perem rögzítése Fefe 2011-11-25 13:19
Milyen széles egy ilyen peremszigetelő csík? Mert ha olyan széles csíkot alkalmazunk, mint az úsztató és az úsztatott réteg (+1 cm), akkor egyszerűen az úsztatóréteget mellé helyezve a fal mellé szoríthatjuk, és akkor nem dől el.

Persze ez lehet így nem lehetséges. Nem tudom, nem vagyok kivitelező.
Help content
Részletes leírás  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat  |  Impresszum  |  Kapcsolat