archidea
.
MIATEMA.HU

TÉMA

Cím nélküli bejegyzés

Besorolás alatt benjamin01 2018-04-07 11:18
Tisztelt hölgyem/uram!

Egy 130 m2 családi ház teraszának bővítését illetve beépítését tervezem. A terasz most kb. 7 méter hosszú és 3 méter széles ezt szeretném plusz 3 méterrel a ház hosszáig kibővíteni, erre kerülne egy betoncserepes félnyeregtető és ezt a teraszt végül szeretném beépíteni, a kérdés az hogy építési engedély kell e hozzá, illetve ez a kb. 30-35 m2 bővítést mennyiért lehet megterveztetni?

Válaszát előre is köszönöm!
Eddig összesen 1 válasz .
Hozzászólok

Hozzászólások

Hozzászólás

Válasz az előző bejegyzésre admin 2018-04-17 14:31
Ha ez egy lakás és saját tulajdonban van, akkor a bővítés egyszerű bejelentéssel történik. Az egyszerű bejelentés terv és műleírás mellékleteit építész és statikus tervező készíti. Ezen felül szükség van gépész és elektromos tervezőre, akik leírják, hogy a bővítésnek milyen energetikai vonatkozásai vannak.
Ha a bővítés meghaladja az épület bizonyos %-át, akkor az egész épületre vonatkozóan érvényesíteni kell az energetikai követelményeket, ezt csak előzetes egyeztetés, számítás után lehet meghatározni.
Az építésre, kivitelezésre vonatkozó jogszabályokon túl a helyi építési, településképi előírások is betartandók. Ez általában az önkormányzat honlapjáról letölthető, ha nem akkor az építési osztályon. Mindenképpen érdemes bemenni és előzetesen egyeztetni, mert így a legfrissebb információk is elérhetők (pl. a friss, vagy tervezett változásokról).
Help content
Részletes leírás  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat  |  Impresszum  |  Kapcsolat